Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gelida porta al Parlament de Catalunya l’ampliació de l’institut

Una delegació formada per representants de l’Ajuntament, direccions i pares dels centres escolars de Gelida es van reunir la setmana passada amb la Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya per exposar-los la urgència de l’ampliació de l’Institut.

A la reunió es van exposar tots els arguments per demostrar la urgència de l’obra. D’una banda el text de la moció conjunta de tots els grups municipals reclamant l’ampliació, aprovada en ple el passat dia 15 d’octubre. També un informe demogràfic amb una projecció de població escolar, que preveu un increment de 100 alumnes a l’institut en els pròxims quatre anys. Un estudi comparatiu dels usos previstos i usos actuals dels espais de l’institut en què es demostra, per exemple, que hi ha tres grups que no tenen una aula fixa, que es fan classes al laboratori amb els alumnes asseguts en tamborets o que s’utilitzen espais de magatzem com a aules ordinàries. I finalment un plec de 1.500 signatures reinvindicant l’ampliació que l’AMPA ha recollit en tan sols tres setmanes.

PSC, ICV, PP i Ciutadans es van posar d’acord a presentar una esmena als pressupostos 2014 de la Generalitat de manera que inclogui la partida de 2,5 milions d’euros que costa l’ampliació. ERC no es va pronunciar, i CiU i la CUP no van assistir a la reunió.

El projecte d’ampliació està redactat, l’Ajuntament va modificar el planejament urbanístic per tal que es pogués fer efectiva l’obra d’ampliació i el Departament va demanar el desembre del 2010 la llicència d’obres corresponent, que mai va arribar a executar, tot i que va ser atorgada per l’ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: