Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francisco Romero intervé en el Congrés Internacional de la Smart City

Ho ha fet davant la presència de les principals ciutats de Catalunya per proposar serveis municipals amb més qualitat i respecte al medi ambient.

Aquesta setmana s’ha celebrat la <em>Smart City Expo</em> que posa a debat a través d’un congrés internacional la incorporació de les anomenades capacitats de ciutats intel·ligents que s’estan consolidant com un nou plantejament d’enfocar els serveis públics tenint en compte les necessitats reals dels ciutadans i buscant l’estalvi econòmic i energètic sense renunciar a l’eficàcia i eficiència. El 1r Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca i Vice-primer secretari de la Federació Alt Penedès Garraf, Francisco Romero, ha intervingut en el Congrés com a expert en aquest camp i com a coneixedor del món municipal. Romero ha explicat com s’han d’introduir els nous conceptes de sensorització, comunicació i actuació per aconseguir implicar el ciutadà en les decisions dels governs municipals i com fer-lo partícip de la millora de la ciutat incentivant l’estalvi econòmic.

El regidor vilafranquí ha posat diferents exemples internacionals que avalen que és possible fer un pas endavant en la gestió dels serveis municipals en l’actual context de crisi econòmica i reduint el consum d’aigua i la contaminació. La millora dels sistemes energètics als edificis municipals, la sensorització dels semàfors i la via pública,  o la reducció del consum d’aigua, són components del nou paradigma de model de ciutat, assumida internacionalment com el paradigma de la ciutat intel·ligent o <em>Smart City</em>.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: