Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds acaben la millor temporada de la història amb un altre 3 de 10 descarregat, però sense el 4

Els Castellers de Vilafranca han finalitzat la millor temporada de la història descarregant el 5 de 9 i el 3 de 10 i el pilar de vuit amb folre i manilles, però sense reeixir amb l’intent de 4 de 10.

Per primer cop a la historia una colla pretenia dur dos castells de deu pisos a plaça el mateix dia. L’objectiu no era fàcil i depenia de que les dues primeres rondes no patissin entrebancs. A primera ronda, el cinc de nou amb folre va lluir d’allò més a la descarregada. El tres de deu amb folre i manilles venia a la segona ronda, els verds el tenen molt assajat i tot i patir més del previst es va descarregar gràcies a l’esforç de tota la colla.

Tot estava a punt, doncs, per muntar a tercera ronda el quatre de 10, i així es va fer. Va ser el primer intent d’aquesta construcció des que els Verds l’havien muntat el peu a la mateixa plaça de la Vila ara fa 16 anys. Aleshores no van sonar ni les gralles. En aquesta ocasió sí. Però amb el pis de setens col·locat les manilles van cedir i el castell es va ensorrar.

Tot i això, l’intent no va desanimar els Verds, que han descarregar un relaxat quatre de nou amb folre. L’últim gamma extra va ser, com de costum en els vilafranquins a la ronda de pilars, en forma de pilar de vuit amb folre i manilles que van descarregar amb la solvència de costum. En resum una temporada de somni, amb un grapat de gammes extres, dos tres de deu descarregats i un intent seriós de 4 de 10, l’única construcció que els ha caigut en tota la temporada.

A la mateixa diada els Xiquets de Tarragona van provar en dues ocasions el 5 de 9 amb folre, sense èxit. A primera ronda van descarregar el tres de nou, i finalment els matalassers van optar per la torre de vuit amb folre per tancar ronda de castells.

Per la seva part els Castellers de Sants van sortir  molt satisfets de la diada assolint els seus millors registres descarregant el 3 i el 4 de nou en una mateixa diada per primera vegada i acompanyant-los del 5 de 8 també descarregat.

Finalment els Capgrossos de Mataró van encetar la diada amb el quatre de nou folrat, que van descarregar amb solvència. A la segona ronda l’objectiu era descarregar el tres de nou, però tot i carregar-lo bé durant la descarregada el pis de quints va saltar. A tercera ronda, van baixar el nivell  i van completar set de set.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: