Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els representants del sector del Cava es reuneixen amb els representants del Comitè Interprofessional del Vi de Champagne

El passat mes d’octubre, va tenir lloc a la seu del Comitè Interprofessional del Vi de Champagne (CIVC) a França, una reunió entre els màxims representants del sector del Cava i els responsables de la interprofessional de Champagne.

La delegació de Cava va estar formada pel President del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, acompanyat de President de l’Institut del Cava, Jaume Gramona, el President de PimeCava, Pere Guilera, així com pel representant, en aquest cas, dels sindicats Unió de Pagesos, COAG i Associació de Viticultors del Penedès.

El Comitè de Champagne va atendre la petició formulada per l’Institut del Cava, per conèixer de primera mà el funcionament dels Vins de Reserva a la Champagne, que té com a principal objectiu equilibrar l’oferta en funció de les necessitats del mercat i compta amb el compromís de totes les parts implicades. Recordem que enguany, el Consell Regulador del Cava va establir per la present campanya, un estoc de seguretat de 1.200 kg per sobre dels 12.000 kg autoritzats per hectàrea.

A la reunió, es van tractar també temes en comú com són la producció ecològica, la sostenibilitat i la protecció del paisatge, així com la possibilitat d’obrir vies de col·laboració en temes d’investigació científica.

Els representants del Champagne, es van interessar pel cas de la marca “Cava” com a exemple d’èxit mundial, en contraposició als casos d’usos no autoritzats de la paraula “Champagne” per alguns vins escumosos no europeus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: