Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els nous sistemes de pagament europeu poden ser una eina per obrir-se a Europa

Així va explicar-ho en la jornada informativa que va organitzar el Banc Sabadell a Vilafranca la directora de Circulant i Cash Management internacional del banc, la Milagros Fondevila. Davant d’un auditori de Vinseum ple, Fondevila va comentar els canvis que pot suposar la implantació d’aquesta Zona Única de Pagaments en Euros, o SEPA com correspon a les seves sigles en anglès.

Amb aquest canvi, els sistemes nacionals de pagament seran substituïts per instruments europeus. Per tant els pagaments en euros seran homogeneïtzats bàsicament afectant a transferències, càrrecs domiciliats i targetes de pagament. Per a les empreses, aquests canvis seran bàsicament a nivell organitzatiu i de gestió.

Aquesta homogeneïtzació de regles i condicions de pagament han de facilitar la rapidesa, seguretat i eficiència dels sistemes a nivell de tota Europa. Per Fondevila, aquesta modificació pot ser una bona oportunitat per la internacionalització de les empreses.

Aquesta Zona Única de Pagaments en Euros entrarà en vigor l’1 de febrer de 2014.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: