Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els municipis de l’Alt Penedès posen en valor el patrimoni fluvial de la comarca amb un cicle d’activitats

Aquest matí s’ha presentat a Torrelavit “Rius amb vida al Penedès”, que busca dotar de valor el patrimoni fluvial dels municipis penedesencs a través d’un cicle d’activitats conjunt.

Els ajuntaments de Subirats, Sant Sadurní, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Quintí de Mediona ja participen al compromís dels rius Mediona, Bitlles, Anoia i Lavernó i promocionen conjuntament l’itinerari “El camí del riu”. Ara s’afegeixen Vilafranca, amb la riera de Llitrà, i Santa Margarida i els Monjos, amb el riu Foix.

L’alcalde de Torrelavit i diputat de la Diputació de Barcelona Ramon Riera destaca que els rius poden ser per als visitants l’eix de connexió entre els municipis.

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient de Vilafranca Josep M. Martí diu que el paisatge no entén de límits administratius i posar-lo en valor de forma coordinada pot generar beneficis al territori.

Als Monjos, s’organitzen diferents activitats que tenen com a protagonista el riu Foix i el seu entorn, que ara s’integren dins del cicle “Rius amb vida al Penedès”.

El cicle arrenca aquest diumenge a les nou del matí amb una passejada des de Sant Sadurní fins a Sant Quintí de Mediona adreçada a un públic familiar. En acabar la passejada hi haurà una paella gratuïta per a les cent primeres inscripcions, que es poden fer a través del web <a href="http://www.elcamidelriu.cat/">elcamidelriu.cat</a>.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: