Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca ja tenen el 1r volum de la seva història

Amb les característiques d’un "llibre regal",  aquest 1r volum de <em>Castellers de</em> Vilafranca és una obra de grans dimensions, de gairebé quatre centres pàgines i moltes fotos i il·lustracions. “Un projecte faraònic”, com afirma un dels seus autors.

El llibre ha estat escrit per l’apotecari Eloi Miralles i dissenyat per l’artista Martí Ferré, tots dos vilafranquins i membres de la colla.

Es tracta d’un projecte antic, del qual se’n comença a parlar l’any 1998 coincidint amb el cinquantenari de la colla però que s’ha anat posposant fins ara, coincidint amb el 65è aniversari de la fundació de la colla i amb la millor temporada mai realitzada per els Verds.

Després de dedicar-li 9 mesos llargs, per Eloi Miralles ha arribat “el final d’una aventura” entre 3, en al·lusió als altres dos implicats en el projecte: el dissenyador gràfic Martí Ferré i l’editor Ramon Nadal.

Aquest primer volum repassa la presència dels balls de Valencians i dels Xiquets des del segle XVIII i arriba als primers anys de vida dels Castellers de Vilafranca, del 1948 al 1956. Per tant, el color verd no apareix tal com havien volgut sempre, tan Miralles com el fundador de la colla, Oriol Rossell.

El motor que ha impulsat el dissenyador del projecte, Martí Ferré, ha estat fer el millor llibre de castells fet fins ara.

El cost del llibre és de 60 euros pel públic en general i de 40 euros per els socis de la colla.

Els Castellers de Vilafranca presenten el llibre aquest dissabte a les 6 de la tarda, a l’Auditori Municipal de Vilafranca, amb entrada lliure. Col·laboradors, patrocinadors i representants de les colles més importants del país i també de la Coordinadora de Colles Castelleres assistiran a l’acte.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: