Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El terrisaire sadurninenc Santi Valldeperas ha estat distingit amb el diploma de Mestre Artesà

La distinció l’ha rebut aquest dilluns passat, juntament amb d’altres 26 artesans catalans en un acte celebrat al palau de Pedralbes i presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.

 

Valldeperas, és la cinquena generació d’una família de terrissers, originària d’Esparreguera i que es va instal.lar al carrer Montserrat de Sant Sadurní a la segona meitat del segle XIX. Santi Valldeperas va iniciar-se en l’ofici amb 14 anys. A principis de la dècada dels 90 i empentat per la crisi econòmica, va decidir reorientar la seva feina. Es va instal·lar a una casa a la urbanització de Can Rosell i va apostar per ensenyar el seu ofici a les noves generacions a través de les escoles. Des de llavors, mostra l’evolució de la terrissa, els objectes i les figures, així com el treball del fang al torn.

Santi Valldeperas s’afegeix a la llista de Mestres Artesans sadurninencs, al costat del cisteller Jaume Marigó, la puntaire Rosa Llopart i el forner Arseni Galofré.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: