Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Llibre Blanc de la Cultura al Penedès continua el seu camí, incorporant les propostes de les taules d’àmbit

L’Institut d’Estudis Penedesencs està coordinant el procés participatiu del Llibre Blanc de la Cultura al Penedès que, per primer cop, reuneix en un document tota l’activitat cultural que es desenvolupa a les comarques penedesenques.

El procés ha començat amb la celebració de sis taules d’àmbit que han generat propostes concretes. Aquestes propostes s’incorporen ara al Llibre Blanc després d’haver-se validat en general el contingut de la diagnosi inicial, presentada a mitjans d’abril.

Les propostes de les taules van en la línia de fer una promoció unitària i facilitar la circulació de la informació. Per exemple, la taula de llibres i literatura ha plantejat elaborar un butlletí electrònic trimestral per informar de les novetats editorials locals a centres educatius i llibreries; la de música proposa fer un recull de bones pràctiques perquè escoles de música i ensenyament obligatori col·laborin; i a la d’arts escèniques es planteja crear una xarxa específica d’informació sobre espectacles. En matèria de festes populars i tradicionals, es farà una comissió de treball per estudiar les possibilitats d’un model comú de la festa al Penedès.

Des de l’IEP, esperen que aquestes propostes puguin ser una realitat i per això confien en la participació dels diferents agents que generen cultura a les comarques penedesenques.

El procés participatiu sobre el Llibre Blanc de la Cultura al Penedès continuarà fins a finals d’any amb la celebració de cinc taules transversals que relacionaran la cultura amb el territori, la promoció econòmica i el turisme, la comunicació, l’educació i els sectors creatius. La informació detallada sobre aquestes taules es pot consultar a través del web www.iepenedesencs.org.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: