Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El documental sobre la guerra de Malvines de Laureano Clavero dóna veu als excombatents oblidats

Ahir es projectava al cinema Kubrick de Vilafranca el documental de Laureano Clavero “1.533 kilómetros hasta casa. Los héroes de Miramar”, sobre les guerra de les Malvines i les seves conseqüències.

El conflicte va enfrontar l’exèrcit argentí i el britànic per la sobirania de l’arxipèlag de l’Atlàntic Sud al 1982, ara fa més de trenta anys. Clavero, nascut l’any 80, ha volgut explorar sobre les històries que ha generat el conflicte i sobre l’oblit al qual s’han vist sotmesos els excombatents.

La sessió d’ahir va comptar amb la presència de l’excombatent Roberto Herrscher, periodista i professor de la Universitat de Barcelona i la Universitat de Columbia. Herrscher creu que el documental dóna veu per primer cop als qui van anar a la guerra i els permet reprendre les seves vides.

La guerra va ser molt recolzada per la població, en bona part perquè el govern i els mitjans de comunicació donaven falses esperances al respecte. Però, un cop perduda, la societat argentina va voler oblidar el més aviat possible.

600 soldats argentins van morir a la guerra de Malvines. Però, des del final del conflicte fins ara, el nombre d’excombatents que s’ha suïcidat supera aquesta xifra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: