Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El director de Viure aquí diu que el seu film demostra que al món àrab poden viure plegats

Viure aquí és un documental inèdit i premiat sobre la quotidianitat del món àrab, escrit i dirigit per el tunisià Mohamed Zran.

Convidat per Cine Club Vilafranca, Zran, que assistia ahir a la presentació, no el qualifica de documental, ni d’obra de ficció, per ell és un film alternatiu que fa “un passeig per Zarzis”, el seu poble natal, situat al sud-est de Tunísia.

Al llarg de dues hores, en Simon, un botiguer de confessió jueva, fa de confident i de memòria vivent dels habitants del seu poble darrera el taulell de la seva botiga. A dins, una galeria de personatges s’hi creuen: Tahar, el mestre progressista; Hadi, el pintor maleït; Fatma, la matrimoniera, i Béchir, el taxista. Tots ells són persones reals, gent senzilla de Zarzis i no pas actors. Gràcies a ells, la botiga es transforma en una tribuna on cadascú dóna la seva visió del món.

Per Mohamed Zran la importància del film radica en que demostra que al món àrab poden viure junts, més enllà de la religió, la cultura i la llengua.

Viure aquí ha estat premiada als festivals d’Abu Dhabi, Tetuan i Sardenya i a Vilafranca s’ha projectat dins el cicle Per estrenar, promogut per la Federació Catalana de Cineclubs.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: