Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cristina Sánchez alerta que la violència masclista comença amb la socialització actual

Amb el títol Violència Masclista. Els orígens, la conferència de la professora de Sociologia de la Universitat de Girona i experta en temes d’igualtat, Cristina Sánchez, ha estat el plat fort de la commemoració del 25-N a Vilafranca.

Sánchez alerta que en matèria de violència contra les dones ens fixem en el resultat i oblidem que la violència es gesta en la socialització actual, en “com som criats”.

 

Segons Sánchez no hi ha diferències substancials entre finals del segle XX i el nostre segle XXI. Encara que la desigualtat de gènere està a l’agenda política i faci anys que s’implementen polítiques de gènere, el món actual es continua sustentant en valors com l’androcentrisme, el patriarcat, el sexisme i la misogínia.

La sociòloga explica que fa anys que els estudis alerten que la violència masclista és transversal, afectant tots els perfils econòmics, educatius i d’edat.

Cristina Sánchez denuncia que eduquem en contra de la violència de gènere, però ens oblidem de fomentar la igualtat entre homes i dones.Per això, diu, la discriminació, la desigualtat, l’espoliació i el feminicidi segueixen sent trets característics de les societats actuals i per això, els homes segueixen tenint moltes més oportunitats socials que les dones, entre elles utilitzar la violència contra elles pel sol fet de ser dones.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: