Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca celebrarà aquest mes d’octubre una matinal dedicada a la poetessa Joana Raspall en l’any del seu centenari

Deferents entitats i organismes constituïts com a Comissió Joana Raspall a l’Alt Penedès han organitzat un seguit d’activitats a l’entorn de la vida i l’obra de la poetessa, de la qual enguany se’n celebra el centenari del seu naixement.

Les activitats són variades, amb conferències, exposicions i recitals, adreçades també a públics molt diversos. Tan a alumnes de centres d’ensenyament com a amants de la poesia i de la literatura. Una d’aquestes iniciatives és la maleta de lectura que s’ofereix com a recurs per a les escoles i instituts de la comarca. La maleta conté llibres, recursos 2.0 i propostes de treball a l’aula. 10 centres educatius de la comarca ja s’han interessat per disposar de la maleta. D’altra banda les biblioteques públiques de Sant Sadurní, Sant Pere de Riudebitlles, Gelida, els Monjos i Vilafranca aporten a la maleta la bibliografia que hi ha a l’abast, i també tenen previst organitzar diversos actes, per exemple lectures en veu alta i treballs plàstics basat en la figura de l’autora. Una poetessa que va treballar com a bibliotecària a Vilafranca en època de la guerra civil i que per això és molt recordada a la ciutat. Un dels plats forts de les activitats serà una matinal “Joana Raspall” que tindrà lloc el dissabte 26 d’cotubre al Centre Agrícol de Vilafranca. S’hi projectarà una entrevista realitzada a la Joana Raspall pel realitzador de cinema Pep Puig. La doctora en filologia catalana, Margarida Prats, pronunciarà una conferència sobre l’obra de Joana Raspall i finalment tindrà lloc una taula rodona moderada per la conferenciant amb la participació de l’escriptor Pere Martí, la comissària de l’Any Joana Raspall, Carme Arenas, el net de l’escriptora, Ernest Cauhé i el mestre i membre de “l’Eixam d’amics de Joana Raspall”, August García.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: