Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

SOS Sanitat demana la reobertura del CAP amb 1186 signatures

SOS Sanitat Vilafranca i Comarca presenta avui 1.186 signatures per demanar la reobertura del CAP de Vilafranca els caps de setmana i els festius. La petició, acompanyada del miler de signatures, es fa a l’Ajuntament de Vilafranca, a l’Institut Català de la Salut i al Servei Català de la Salut.

Han passat 6 mesos d’ençà que el 13 d’abril les urgències ambulatòries es van traspassar a l’Hospital Comarcal de Vilafranca, els caps de setmanes i festius.

A banda de la reobertura de l’Ambulatori, SOS Sanitat també reclama informació sobre la situació actual de les urgències ambulatòries a l’Hospital Comarcal i de les perspectives de futur, així com les dades de les visites realitzades i els temps d’espera en aquests últims 6 mesos.

Des de SOS Sanitat han comprovat que les visites d’urgències ambulatòries han disminuït i ho atribueixen al fet que l’Hospital és menys accessible per a la població més envellida. També denuncien que el temps d’espera per visita és superior al del CAP de Vilafranca, que no superava els 15 minuts.

Per SOS Sanitat, queda clar que els objectius del tancament del CAP de Vilafranca els caps de setmana i festius eren la reducció de les visites, la reducció pressupostària i la reducció de personal de l’ICS. Per tot plegat, consideren que hi ha una pèrdua de qualitat assistencial. I a més, recorden que Vilafranca encara no disposa del segon ambulatori i que amb les retallades reiterades dels 3 últims anys i les que vindran, no hi ha, diuen, perspectives d’una obertura en els propers anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: