Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sílvia Romero guanya el 15è Premi El Lector de l’Odissea

El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va entregar el guardó a Sílvia Romero, divendres a la nit, després d’un emotiu acte de celebració de la quinzena edició del Premi El Lector de l’Odissea, que també va comptar amb Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres.

Sílvia Romero i Olea ha rebut els 10.000 euros amb que està dotat el certamen literari vilafranquí i veurà publicada la seva obra a la col·lecció A tot vent d’Edicions Proa, cap al mes de març de 2014.

Romero és filòloga i ja ha publicat 5 obres, la darrera el 2010, i ha guanyat altres concursos literaris. Tot i aquest bagatge, per Sílvia Romero guanyar El Lector de l’Odissea era una fita.

 

A Lladres d’històries, s’enllacen dues històries per conformar una gran novel·la sobre la recerca de l’èxit i l’ambició que mou a fer-ho a qualsevol preu. L’obra arrenca a la Barcelona dels anys 30, quan una expedició de nens de la República embarca en un vaixell amb destinació a Mèxic. Entre ells viatgen un mestre, el seu fill i una nena òrfena. Paral·lelament, a la  Barcelona del segle XXI, les arts de la seducció i la falta d’escrúpols permeten a una jove periodista pujar en l’escala professional i anar aconseguint els seus objectius. Lladres d’històries és un retrat viu i mordaç del món del periodisme, de la comunicació i de la creació literària, amb uns personatges que generen solidaritat o rebuig, simpatia o antipatia, sovint esperonats per l’ambició i la gelosia.

Lladres d’històries s’ha imposat als 30 originals presentats enguany al premi. El president del jurat, Jordi Tomàs, guanyador de l’anterior edició, explicava que la deliberació ha estat llarga i disputada.

 

Fidel al seu tarannà participatiu, el 15è Premi El Lector de l’Odissea ha sotmès les 30 obres presentades a dues fases de lectura i selecció per part dels integrants del Consell de 100+ Lectors. Enguany s’ha consolidat la participació dels lectors a través d’internet, amb una vintena de persones de diferents punts de Catalunya i de l’estranger.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: