Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’han rehabilitat dues barraques de pedra seca de Lavern –Subirats, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni

La secció de pedra seca del Centre d’Estudis de Subirats ha coordinat els treballs de rehabilitació de dues barraques singulars del municipi, els passats 28 i 29 de setembre, cap de setmana de les Jornades Europees del Patrimoni.

La barraca catalogada com a B03 és la única de les 159 contingudes en l’inventari de Subirats que presenta el portal d’arc rodó. Tots els altres portals són de llinda plana senzilla o doble. S’ha eliminat el gran matoll de llentiscle, que partia d’una gran soca al costat dret del portal i s’ha reparat una esllavissada del costat nord.

La B04 és una de les barraques més grans del municipi de Subirats. S’ha refet la gran esllavissada principal, una segona de més petita i un esvoranc, que afectaven a la carcassa externa de la construcció. S’ha tornat a col·locar la pedra vertical o caramull sobre el centre de la coberta. Les dues esllavissades havien destruït parcialment dues finestretes o espitlleres, i s’han refet mantenint les alineacions originals, una amb el portal i l’altre amb la tercera espitllera que restava dempeus, les dues amb les seves petites llindes superiors, trobades entre la runa caiguda.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: