Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

SCA de Mediona vol tancar la planta de manipulació on treballen 150 persones

La direcció de la multinacional SCA va anunciar ahir al comitè d’empresa que té previst tancar la planta de convertig o manipulació dels tovallons i mocadors que produeix a Mediona.

A la planta de manipulació hi treballen 150 persones, de les 220 que en total té la fàbrica. La reestructuració no afecta la secció paperera, on treballen una setantena de persones.

La direcció ha argumentat que la planta de manipulació no és rendible i que el cost elèctric és excessiu, entre altres motius.

La setmana vinent comencen les negociacions entre empresa i comitè per abordar aquests 150 acomiadaments. Segons un membre del comitè d’empresa, SCA oferirà algunes recol.locacions a la seva planta de Navarra, on ja ha traslladat màquines de Mediona.

 

La indústria paperera està instal.lada a Mediona des del 1992. La decisió del trasllat parcial ha agafat per sorpresa tant als treballadors, com a l’alcalde de Mediona, Servand Casas, que qualifica la decisió de reestructuració injusta i de “punyalada al poble”.

<strong> </strong>

Casas no entén aquesta decisió perquè segons explica fins pràcticament el dia abans encara parlava amb la direcció de SCA de plans d’ ampliació.

L’alcalde de Mediona parla obertament de “deslocalització” i anuncia que treballarà a tots els nivells, inclòs al Congrés i el Parlament, per evitar aquest tancament.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: