Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pagès i Troyano es neguen a declarar davant la comissió d’investigació de les caixes al Parlament

En la comissió parlamentària, que presideix la diputada sadurninenca Dolors Montserrat, ahir es va viure una situació insòlita. L’expresident i exdirector general de Caixa Penedès, Ricard Pagès, i l’exdirector general,  Manel Troyano, han estat els primers exdirectius d’una caixa catalana que s’han negat a declarar en aquesta comissió d’investigació.

Acompanyats per el seu advocat es van negar a declarar després que Pagès llegís una declaració en la qual s’acullen a l’article 24 de la Constitució, que estableix el dret a no declarar en el cas que aquesta declaració pugui perjudicar el procés judicial al qual estan sotmesos.

 

Els dos exdirectius estan imputats per la Fiscalia Anticorrupció que els demana de 3 a 3 anys i mig de presó per haver-se atorgat una pensió milionària d’11 milions d’euros.

Els diputats han qualificat la jornada “com la més trista” fins ara de les sessions de la comissió d’investigació de les caixes. Tots els grups han estat molt crítics amb l’actitud de Pagès i Troyano, destacant David Fernández de la CUP que els ha dit que es posin davant un mirall per saber què és la màfia i l’omertà.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: