Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Organitzacions com Entrepobles i la Creu Roja han promogut entre els mestres de la comarca els seus materials pedagògics

La maleta pedagògica de la ONG Entrepobles acosta a tothom qui hi pugui estar interessat el concepte de la sobirania alimentària.

A partir d’aquí, fa reflexionar els seus usuaris sobre si som conscients o no del que consumim a l’hora d’exercir un acte tant quotidià com és el menjar. Aquest és un exemple dels materials pedagògics que ahir van presentar al Centre de Recursos Pedagògics organitzacions com Entrepobles o Creu Roja davant de mestres i altres professionals de la comarca.

En el cas de la maleta pedagògica d’Entrepobles, que va ser presentada per la Neus Garriga, ja fa tres anys que circula amb, fins al moment, bons resultats. Inclou diferents recursos educatius que van des d’exposicions, vídeos, cançons, una guia didàctica o el joc de les diferències. El contingut s’estructura en cinc grans àrees: sobirania alimentària i globalització, sobirania alimentària i gènere, canvi climàtic, recursos naturals i menjadors escolars ecològics. Tot plegat serveix per a fer-nos familiar el concepte de la sobirania alimentària que ha sorgit als països on treballa Entrepobles com a ONG, generalment a Centre Amèrica, i que aquí podem aplicar consumint productes del nostre entorn i de temporada.

Durant la sessió d’ahir, Creu Roja Alt Penedès també va presentar el seu material Ciutat 10, un joc de cartes sobre els serveis bàsics que hi ha d’haver a les ciutats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: