Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Subirats implanta un nou sistema de recollida de la fracció vegetal als nuclis de població

Fa un any es va implantar la recollida de la fracció orgànica a tot el municipi de Subirats. A la majoria de nuclis de població va comportar un canvi en el sistema, passant a ser una recollida porta a porta de l’orgànica i el rebuig. A més a més, es va implantar un nou sistema de recollida per a la poda – fracció vegetal, ubicant contenidors en diversos punts.

Durant aquest any de funcionament, s’ha detectat que aquesta recollida de poda no funciona massa bé, doncs en els contenidors específics per a aquesta fracció s’hi dipositava també brossa, la qual cosa sovint feia que hagués d’anar a l’abocador enlloc de a la planta de compostatge.

Per aquest motiu, i amb l’objectiu de que millori la recollida de poda i es pugui gestionar correctament, a partir del pròxim mes de novembre, entrarà en funcionament un nou sistema de recollida de la poda als nuclis amb el sistema porta a porta. Els veïns interessats en aquest servei, hauran de recollir prèviament un sac especial a l’Ajuntament. En el cas de restes vegetals de mida petita, caldrà dipositar-les als sacs, i en el cas de branques caldrà fer-ne feixos i lligar-los. Cada divendres hi haurà recollida de la poda, previ avís a l’Ajuntament. El funcionament serà similar a la recollida d’andròmines.

D’altra banda, en les urbanitzacions, de moment continuarà el sistema de recollida mitjançant contenidors per a la fracció vegetal, ubicats al costat dels contenidors de la resta de fraccions, donat que no realitzen la recollida porta a porta i no hi ha tants problemes.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: