Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fassina col·labora amb el Rotary Club de Vilafranca en un programa de formació i treball per a joves a Alemanya

Des del Servei d’Ocupació i Formació–La Fassina de l’Ajuntament de Vilafranca s’ha realitzat una preselecció de cinc persones, tres de les quals realitzaran un procés de selecció per a participar en un programa de formació i treball a Alemanya.

En el marc d’un conveni signat entre el Ministeri de Treball d’Alemanya i el d’Espanya, amb l’objectiu de cobrir 75.000 llocs de treball per a joves d’entre 18 i 35 anys a Alemanya, des de la Fundació Rotaria de Rotary s’ha gestionat una primera convocatòria per a seleccionar diversos candidats a participar en un programa de formació i treball en aquest país.

La participació en aquest programa és una oportunitat per a joves amb el Graduat en Educació Secundària Obligatòria que estan a l’atur, per a realitzar una formació a Alemanya a través d’un contracte de formació dual amb una empresa, d’entre dos i tres anys de durada.

A través del Rotary Club de Vilafranca, els tres joves han estat enviats al Rotary de Barcelona on han fet unes primeres proves de selecció per a passar al pas següent que consisteix a viatjar a Alemanya durant el proper mes de novembre,  per entrevistar-se amb les empreses col·laboradores del programa i, si superen l’entrevista, seguiran amb la realització d’un curs d’alemany, faran dos mesos de pràctiques a l’empresa i passaran a firmar un contracte laboral. El programa es fa càrrec d’una part important dels costos i els participants rebran una retribució mensual una vegada iniciat el contracte laboral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: