Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La delimitació de l’Àmbit Penedès hauria d’estar llesta l’1 de maig de 2014

La delimitació territorial és el punt fonamental perquè l’Àmbit Penedès es posi a caminar i des de la Plataforma per una Vegueria Pròpia confien que l’1 de maig de 2014 ja estigui aprovada, fent que l’Àmbit Penedès ja sigui una unitat administrativa en igualtat de condicions respecte la resta d’àmbits.

El secretariat de la plataforma ha comparegut en roda de premsa per anunciar que, transcorregut els dos mesos de termini, 8 municipis de l’Anoia han manifestat que no volen formar part de l’Àmbit Penedès. Són els 7 municipis de l’Alta Anoia que sempre han mantingut aquesta voluntat més Veciana que, tot i que inicialment s’havia adherit a la Vegueria Penedès, ha acabat prenent aquesta decisió. Així doncs, pel que la plataforma sap extraoficialment, l’àmbit tindrà finalment 25 municipis de l’Anoia. En nom de la plataforma, Toni Castells, es mostra satisfet però insta els polítics de l’Anoia a explicar bé a la població què vol dir ser a l’Àmbit Penedès.   El més important, segons la plataforma, és que en el mapa de l’Àmbit Penedès no es produeixen discontinuïtats territorials i això els fa pensar que el procés es presenta fàcil i no té perquè anar més enllà dels terminis que el Decret de desplegament de l’Àmbit Penedès preveu. Així, segons la plataforma,  en qüestió de 5 mesos, és a dir l’1 de maig del 2014, la  delimitació haurà d’estar finalitzada i l’Àmbit Penedès ha de ser una unitat administrativa en absolutes condicions d’igualtat que la resta d’àmbits.   L’Àmbit Penedès tindrà 465 mil habitants repartits en 72 municipis de 4 comarques, representant el 6’2% de la població catalana i situant-se com a 4t àmbit quant a població. Des de la Plataforma per una Vegueria Pròpia també demanen que, encara que la Llei de vegueries estigui congelada, s’hi ha d’afegir el Penedès. El fet de tenir ja l’àmbit consagrat i delimitat, diuen, “hauria de ser un motiu inexcusable perquè el Parlament decidís afegir-li d’una vegada per totes”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: