Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La d’aquest 2013 ha estat una verema excepcional

El director general de l’INCAVI, Jordi Bort, assenyala que la d’aquest 2013 ha estat una verema excepcional tan en quantitat com en qualitat.

Aquest dijous a la nit Penedès TV ha ofert el Debat de la Verema que organitza l’Acadèmia Tastavins. En el debat també hi ha participat el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Jordi Bort, que ha volgut marcar un to clarament optimista per el conjunt del sector.

Bort ha parlat d’un any excepcional, amb una quantitat de quilos lleugerament superior a la mitjana, i amb una gran qualitat.

El director general ha donat dades concretes corresponents a la zona vinícola del Penedès on s’han veremat 24 milions de quilos, quan per exemple l’any passat se’n van collir poc més de 17.

També destaca que els preus als que s’ha pagat el raïm han anat lleugerament a l’alça i ha encoratjat al sector a continuar en aquesta línia. També tenint present que malgrat les dificultats de vendes a l’estat espanyol, les exportacions van a l’alça i cada cop es consumeix més vi català a Catalunya.

El debat de la verema és l’única trobada a anual a porta oberta entre representants de tot el sector vitivinícola del Penedès.

En el transcurs de l’acte es van tractar temes habituals, com els preus del raïm, però també es va dedicar una atenció específica a aspectes d’actualitat com ara l’oferta enoturística de la zona.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: