Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha carregat per primera vegada la torre de set

Aquest 12 d’octubre la Jove celebrava a la Plaça de la Vila la tercera Diada de la Colla.

Era també la tercera vegada que la Jove intentava la torre de set i dissabte, en segona ronda, la van carregar amb molt d’esforç per part de tots els membres del tronc. I quan ja baixaven anxaneta i aixecador al final es va acabar trencant. La caiguda va condicionar la resta de la diada per als vilafranquins, que en primera ronda ja havien descarregat el tres de set i que tenien la intenció de tirar un castell més gran en tercera ronda, però van acabar conformant-se amb un quatre de sis amb agulla que també van descarregar. La Colla Jove va haver de modificar l’horari de la seva diada, prevista pel 12 d’octubre al migdia i la va passar al mateix dia a les sis de la tarda. El motiu va ser l’organització del mercat setmanal de dissabte en dia establert com a festiu. El canvi d’hora va provocar que dues de les quatre colles convidades no poguessin venir. La Jove, que s’ha mostrat en nombroses ocasions partidària del dret a decidir i ha participat en diversos actes reivindicatius de país com la Marxa de Torxes, la Via Catalana i d’altres, recalca, una vegada més que no celebra res més que la seva diada i que considera que tots els dies de l’any son bons per fer país i per sortir al carrer a fer castells, celebrin el que celebrin en d’altres llocs. Acompanyaven els vilafranquins a plaça la Colla Jove de Sitges i els Tirallongues de Manresa.  Pel que va als sitgetans cal destacar que van descarregar el quatre i el tres de set i els Tirallongues de Manresa van sortir de plaça amb el tres de set com a millor castell.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: