Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Armadans protagonitza la conferència inaugural del cicle Solidaritats 2013

Ahir va tenir lloc al Saló de Sessions de la Casa de la Vila l’acte inaugural del Cicle Solidaritats 2013 amb un conferència sobre “Pau, Educació i no Violència” que va oferir Jordi Armadans, politòleg, periodista i director de la Fundació per la Pau.

Armadans destaca que l’actual crisi econòmica no fa més que accentuar encara més la incongruència d’invertir esforços en l’àmbit militar, reduint els serveis a les persones en sanitat o educació. En el capítol dels conceptes, Armadans va definir la pau com la “situació o el procés pel qual les persones poden desenvolupar-se en llibertat, en un entorn de màxima justícia i amb la menor violència possible”. La intervenció d’Armadans es va centrar en el convenciment que la pau “es pot practicar a tot arreu, a la feina, a l’escola, al lleure i al si de la família”. El conferenciant va subratllar el rol fonamental en la política de pau del moviment ciutadà. Les campanyes cíviques, el foment dels plans de sensibilització i d’educació pel desenvolupament en els quals les escoles té un paper molt destacat, el suport a les ongs i als moviments socials, la denúncia activa i l’acció política decidida en favor de la pau formen part  de l’estratègia a seguir. Canviar les coses no és fàcil, va dir Jordi Armadans, però no podem confondre el que és difícil amb el que és impossible. Per al director de FundiPau cal ser conscients que el nostre model de vida, de consum, de relacions, les nostres actuacions, etc. incideixen en la vida que ens envolta i en el món que anem construint. La conferència va ser presentada per la regidora coordinadora adjunta de l’Àrea de Relacions Ciutadanes i Promoció Social, Carme Garrido, i el regidor de Solidaritat i Cooperació, Raimon Gusi, en va fer la cloenda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: