Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ginesta critica el copagament de medicaments als hospitals

El grup d’autoajuda per a dones amb càncer de pit, Ginesta, expressa el seu desacord amb el nou copagament de medicaments que afecta els pacients crònics o amb malalties greus (com el càncer o l’artritis), que no estan hospitalitzats.

Aquests medicaments es dispensen a l’hospital de dia i fins ara eren gratuïts. La presidenta de Ginesta, Fina Santacana, considera que és una vulneració dels nostres drets com a ciutadanes i ciutadans a rebre una atenció mèdica adequada i gratuïta i afegeix que estar malalt no s’ha de penalitzar fent pagar els tractaments, sinó al contrari. A partir d’avui, 1 d’octubre, els malalts crònics o amb malalties greus hauran de pagar el 10% del preu de venda al públic d’aquests medicaments, amb un màxim de 4,20 euros per medicament. De tota manera, Catalunya encara no comença a aplicar aquesta mesura i el conseller de Salut ha dit que estudiaran mesures compensatòries per als pacients que no puguin pagar.   Ginesta alerta que cada nova retallada en sanitat pública empitjora el servei als pacients i pot comportar un deteriorament de la salut de la població.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: