Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ginesta alerta sobre les retallades en la celebració a Vilafranca del dia internacional contra el càncer de pit

El grup d’autoajuda per a dones amb càncer de pit Ginesta organitzava aquest dissabte a Vilafranca els actes per a commemorar el dia internacional contra la malaltia, que se celebra cada any el 19 d’octubre.

Després de ser presents durant el matí al mercat, a la tarda va tenir lloc el gruix de la celebració a la Plaça Jaume I, amb un Palau Baltà tenyit de rosa gràcies a la il•luminació. Hi va haver ball, amb les alumnes del CAS, gospel i cant coral, a més de la lectura del manifest a càrrec de l’actriu Rosa Andreu.<br />Ginesta ha aprofitat la commemoració per posicionar-se contra les retallades en matèria de sanitat i advertir que estaran atentes a qualsevol co pagament de fàrmacs que vingui imposat per l’administració.<br />En nom de l’associació, Fina Santacana explicava que el dia ha de servir per a estar al costat de totes les persones diagnosticades de càncer de pit.<br /><br />Ginesta dóna suport a les persones que tenen càncer de pit en tots els àmbits. Fan des d’acompanyaments a les visites mèdiques i suport psicològic fins a ajuda per a comprar perruques o mocadors. També intenten aconsellar les famílies de les persones malaltes, que tenen un paper molt important en com s’assumeixen el càncer i les seves conseqüències.<br /><br />El càncer de pit és un dels que presenta una major supervivència, de l’entorn del 85%, però també el més habitual entre les dones. Ara l’objectiu és avançar en tractaments personalitzats i menys agressius que permetin localitzar els tumors i que aquests no afectin teixits sans.

Portar una vida sana, amb una alimentació saludable i la pràctica d’exercici físic, és una bona manera d’evitar el càncer de pit. Ginesta també recomana fer-se exploracions periòdiques i visitar el ginecòleg de seguida que es detecti qualsevol anomalia. A més, totes les dones d’entre 50 i 70 anys, poden participar en una campanya de detecció.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: