Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Fins avui, dilluns, les parròquies de Vilafranca organitzen la 87ena Romeria a Montserrat

Vilafranca conserva una tradició antiga i arrelada profundament al poble català de pujar una vegada a l’any a venerar la imatge de Santa Maria de Montserrat, patrona de Catalunya.

Entorn uns 300 romeus han pujat junts d’acord amb la parròquia, a banda de molts altres centenars de persones que ho fan de manera particular. Els dos dies principals d’aquesta romeria a Montserrat són dissabte i diumenge . Del diumenge cal destacar a les 11 del matí la Missa conventual on hi havia l’ofrena dels fruits de la terra, del ciri votiu i altres presents i acabada la missa, l’actuació de les colles castelleres a la Plaça de Santa Maria. Just desprès de l’actuació castellera aquest any s’ha fet també una activitat especial. Els Verds han tornat a muntar un castell, fora de l’actuació i en aquest cas amb un enxaneta que portava un casc molt especial. Un casc equipat amb diverses càmeres que han permès fer una gravació de castells en 3D , amb 360º, que servirà per promocionar la cultura catalana. Es tracta d’un encàrrec del Departament de Turisme de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: