Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el llibre que recull les memòries de la vilafranquina Teresa Berrozpe, editat per Andana

<em>“Vivències” </em>és un llibre que recull les memòries de la vilfranquina Teresa Berrozpe; recorre el període que va des de primers del segle XX fins a l’actualitat i fa una especial incidència en els difícils anys de la Segona República, la Guerra Civil i la Postguerra. La presentació tindrà lloc aquest dissabte 26 d’octubre, a les 12 del migdia, al Saló d’Actes de Cal Figarot.

La presentació anirà a càrrec de l’editor Ramon Nadal d’Edicions i Propostes Culturals Andana, que ha estat qui ha editat l’obra i de Marta Perez, la persona que ha tingut cura de l’edició.

<p class="Default">L’acte està pensat com un vermut literari, és obert a tothom i comptarà amb la presència de l’autora. Per expressa voluntat seva, durant l’acte es projectarà el documental <em>Vilafranca capital del jazz, </em>en memòria del músic Ramon Evaristo amb el que la Teresa visqué una profunda, llarga i feliç relació sentimental.

<p class="Default">Hi ha un temps per viure i un temps per donar testimoni d’allò viscut. Aquestes paraules del Premi Nobel de Literatura Elias Canetti se les ha fet seves Berrozpe a l’hora d’escriure les memòries. Donar testimoni d’allò viscut no és només començar a enfilar fets i anècdotes, ordenar-los cronològicament i abocar-ho tot damunt d’un paper en blanc amb més o menys gràcia literària. Escriure unes memòries és, sobretot, un exercici de reflexió sobre el propi passat. D’aquí ve que les memòries i autobiografies que paga la pena llegir no siguin aquelles que expliquen coses sinó les que passen comptes amb allò viscut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: