Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots alcen el 4d7 a la Diada de Castelleres-Memorial Natividad Yarza, a Bellprat

El petit poble de Bellprat va acollir per quart any consecutiu la Diada de Castelleres.

La jornada va tenir la participació exclusiva, en els troncs dels castells, de les dones de les colles dels Xicots de Vilafranca, Bordegassos de Vilanova i Castellers de Terrassa. La colla de Vilafranca hi va enlairar el 7d6, el 4d7, el 5d6, sent l’única colla que va enlairar el castell de set pisos, en què tot el tronc , excepte els baixos, va estar composat de les dones, noies i nenes de la colla.  Després d’aquesta atípica actuació, als Xicots els queda el darrer esprint d’una temporada que ha estat completíssima. Amb 21 castells de vuit assolits, estan a tan sols un castell de vuit d’igualar el màxim de castells de vuit assolits en una mateixa temporada, que va ser la de 2005, l’any en què van intentar el tres de nou amb folre.

El proper cap de setmana serà molt intens per als vermells. Dissabte a la tarda actuaran a diada dels Xiquets de Tarragona, a les 6 de la tarda, i diumenge ho faran a 2/4 d’1 del migdia a l’Arboç en la 2a Diada d’homenatge a Ramon Rovira; doble actuació en què es preveu portar a plaça castells de vuit pisos. La traca final arribarà el diumenge 27 d’octubre, en la Diada del Roser, a les 12 del migdia a la plaça de la Vila de Vilafranca. Els Xicots estan preparant els últims assajos abans d’aquestes importants diades i necessiten tot el suport dels aficionats per acabar les últimes proves i tancar folres i pinyes. Els assajos, oberts a xicots i aficionats, són els dimecres de 2/4 de 10 a les 11 del vespre i els divendres de 10 a 12 de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: