Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de Ceràmiques del Foix accepten l’acomiadament de 93 persones, 32 menys de les previstes

Els treballadors de Ceràmiques del Foix, filial del Grup Roca, van votar ahir dimecres a favor de l’última proposta d’ERO de la direcció que comportarà l’acomiadament de 93 persones de la planta dels Monjos.

Dels 125 treballadors afectats per l’ERO, van votar 112, dels quals 88 han acceptat l’ERO, 21 han votat en contra i hi ha hagut 3 abstencions.

L’acord contempla 93 acomiadaments amb millors indemnitzacions que les previstes en la reforma laboral. Seran 35 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats i també inclou rendes compensatòries per als més grans de 55 anys i la recol·locació de 32 treballadors.

La proposta inicial proposava 125 acomiadaments, per tant es salven 32 llocs de treball. Es manté el trasllat de la producció de la planta dels Monjos a una fàbrica del grup Roca a Castelló i només es mantenen 53 llocs de treball al Penedès de les àrees d’administració, màrqueting i direcció.

Segons fonts sindicals la primera onada d’acomiadaments arribarà abans del 19 de gener i la segona està prevista entre el 19 de gener i el 19 de setembre de l’any vinent.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: