Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els ex-director general de Caixa Penedès, Joan Caellas, sí que ha respost avui als diputats en la comissió d’investigació de les caixes al Parlament

Aquest matí al Parlament han continuat les compareixences davant la Comissió d’Investigació sobre les Possibles Responsabilitats Derivades de l’Actuació i la Gestió de les Entitats Financeres i la Possible Vulneració dels Drets dels Consumidors, en relació a Caixa Penedès.

La setmana passada els ex-directors generals de l’entitat d’estalvi penedesenca, Ricard Pagès i Manel Troyano, van fer us de l’empara legal per no respondre als diputats. En aquesta ocasió un altre dels ex-directius investigats, Joan Caellas, ex-director general de Caixa Penedès, ha comparegut davant la Comissió d’Investigació i ha hagut de fer front a l’interrogatori responent a bona part de les preguntes, però s’ha negat a parlar a les preguntes sobre el seu sou i sobre el seu pla de pensions, calculat en uns 4 milions i mig d’euros. Els diferents representants dels grups parlamentaris han estat molt crítics respecte la seva gestió. Ha reconegut una part proporcional al desgavell de Caixa Penedès però ha assenyalat l’ex-director general i president, Ricard Pagès, com a màxim responsable.

Avui també ha comparegut davant la comissió parlamentària

Ricard Banquells, ex-vicepresident primer de Banco Mare Nostrum i ex-director general de Caixa Penedès, i fins fa ben poc director de la Fundació Pinnae.  En el seu cas també ha hagut de respondre sobre la subrogació de la Fundació. Ha explicat que ha cessat per pressió política i social. Ha reconegut el seu sou de 180.000€ bruts a l’any, que ha explicat era notablement inferior als seus antecessors. També ha dit que per cessar ha rebut una indemnització de dos anys de sou.

En relació a Pagès i Troyano ha parlat de trama molt complexa de detectar i ha dit que la seva actitud no va ser lleial a Caixa Penedès.

Avui també estaven previstes les compareixences al Parlament dins la mateixa comissió d’investigació d’Albert Vancells, expresident i ex-director general de Caixa Penedès, Martí Solé Bordes, expresident de Caixa Penedès, i Josep Colomer, expresident de Caixa Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: