Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most Festival busca l’excel•lència amb una collita cinematogràfica de luxe i estrelles com Sergi López, Candela Peña i Pere Arquillué

La tercera edició del Most Festival, el certamen organitzat per Vinseum i Cine Club Vilafranca, arriba al Penedès del 7 al 10 de novembre. La programació definitiva del festival ve marcada per la recerca de l’excel•lència i una collita cinematogràfica de luxe.

Durant quatre dies, Vilafranca i el Penedès seran la pantalla dels millors treballs audiovisuals relacionats amb la vinya, el vi i el cava dins de la secció Collita, les preestrenes més sonades del cinema actual a la secció Gran Reserva i una acurada selecció de curtmetratges d’arreu de l’estat a la que serà ja la dinovena edició de la Mostra de Curtmetratges de Vilafranca, ara anomenada Brot. Tot plegat es maridarà amb multitud d’activitats paral•leles amb el vi i el cava com a protagonistes, la secció infantil Mini Most Filmets i la presència de tres estrelles del panorama cinematogràfic i teatral actual: Pere Arquillué, Candela Peña i Sergi López, que rebran els Premis Most aquest any.

La secció “pinyol” del Most Festival és la Collita 2013, que permetrà veure a l’auditori de Vinseum divendres, dissabte i diumenge, produccions audiovisuals sobre la vinya, el vi i el cava a través de diferents gèneres i formats. Dos dels plats forts són el documental grec Pelican’s watch, que també es podrà veure a diversos punts de la comarca, i Red Obsession, una pel•lícula també documental narrada per Russell Crowe que planteja una interessant reflexió sobre els futurs mercats del vi.<br /><br />La secció Gran Reserva, d’altra banda, portarà als cinemes Casal i Kubrick quatre preestrenes destacades dins del calendari cinematogràfic. De dijous a diumenge es podran veure When pigs have wings, Le week-end, Frances Ha i Lore, títols imprescindibles del cinema d’autor més actual. La inauguració del Most, serà per a la comèdia When pigs have wings, que s’estrenarà a l’estat el dia següent amb el títol Un cerdo en Gaza.<br /><br />A banda de la secció Brot, amb els curtmetratges de la mostra, també repeteix el Mini Most Filmets, que inclou curts d’animació per als més petits i un taller previ.<br /><br />El Most Festival es complementa amb les activitats paral•leles, relacionades fonamentalment amb la gastronomia i el tast de vins i caves. Els preus es mantenen respecte l’any passat, amb descomptes per a diversos col•lectius, i les entrades ja es poden adquirir a través del Tel Entrada, a Vinseum i a les taquilles. Tota la informació detallada del festival es pot consultar al web www.mostfestival.cat.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: