Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP pagarà cada mes 75.000 euros de les beques menjador als centres escolars

Davant la situació que s’havia produït els darrers anys, en què les famílies havien d’avançar els diners de les beques o bé treure els nens del servei de menjador pel retard en els pagaments, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha pres la decisió de pagar cada mes per aquest concepte.

El pagament serà efectiu el dia 15 del mes següent al que s’ha fet ús del servei. El curs 2013-2014 s’han atorgat 1.242 beques menjadors, que subvencionen del 25 al 75% del cost del servei segons les necessitats de cada família. Són un 12’5% més que el curs anterior i es compta amb un 35% més de dotació econòmica. El pressupost passa de 400.000 euros, al curs 2012-2013, a 550.000, aquest curs. Això suposa que el Consell Comarcal pagarà 75.000 euros cada mes en concepte de beques menjador, segons ha explicat el seu president Francesc Olivella. El Consell Comarcal havia arribat a pagar les beques amb entre tres i quatre mesos de retard, tot i que a dia d’avui, segons el president de l’ens, el curs passat ha quedat completament liquidat. Però aquest retard havia provocat que algunes famílies abandonessin el servei, davant la impossibilitat d’avançar els diners. Olivella ha volgut explicar que aquesta acció del Consell Comarcal és possible perquè la Generalitat ha escurçat els terminis de pagament de la seva part i pels crèdits de la Diputació de Barcelona.   Francesc Olivella ha fet aquest anunci en una roda de premsa prèvia a la celebració del ple del Consell Comarcal, acompanyat per la vicepresidenta Lluïsa Llop i reivindicant el paper d’aquesta administració en temes tan delicats com l’educació i els serveis socials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: