Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CAP de Vilafranca garanteix la vacunació de la varicel·la dins del calendari sistemàtic i en casos de risc

Segons un document que han publicat diversos mitjans de comunicació, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris no autoritza dosis de la vacuna contra la varicel·la Varivax “fora del sistema de vacunació oficial de les Autoritats Sanitàries o en aquelles àrees en què aquestes autoritats han decidit vacunar en la primera infància”.

A Catalunya, la vacuna es posa als 12 anys als nens i nenes que no han passat la malaltia, aprofitant que també es posa la del papil·loma virus i l’hepatitis A i B. Ara bé, alguns pares i mares, sovint orientats pels pediatres, prefereixen comprar el Varivax a la farmàcia i administrar-la als seus fills a partir de l’any de vida. Actualment, sembla que arrel de l’informe de l’Agència, hi ha desproveïment de la vacuna a les farmàcies. En aquest escenari, el Centre d’Atenció Primària de Vilafranca garanteix la vacunació contra la varicel·la dins del calendari sistemàtic i en casos puntuals en què hi hagi risc per al pacient.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris al·lega en el document que ha transcendit que les vacunes actuals aconsegueixen una protecció limitada i no se sap quantes dosis seran necessàries per a induir protecció de per vida.

Per això i perquè cada cop més famílies opten per administra-la abans dels dos anys, creuen que es pot produir un canvi epidemiològic desplaçant la malaltia de la infantesa a l’edat adulta, quan és molt més virulenta. A l’estat espanyol, la vacuna contra la varicel·la es posa de forma sistemàtica en menors de dos anys a Madrid, Navarro, Ceuta i Melilla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: