Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avinyonet recupera dos dels tres remolcs de reciclatge que els havien robat, i espera reimplantar el sistema abans de final d’any

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vilafranca han detingut el presumpte autor dels furts de tres remolcs de propietat municipal destinats a la recollida selectiva de residus al municipi d’Avinyonet.

El presumpte lladre és un home de 32 anys, de nacionalitat espanyola i veí d’Olesa de Bonesvalls, que va sostreure els remolcs que l’Ajuntament col·locava a la urbanització de Can Mitjans en tres ocasions, entre maig de 2012 i març de 2013. Després de la detenció s’han recuperat dos dels tres remolcs, que l’Ajuntament reposava cada cop que els sostreien del carrer. Els dos remolcs recuperats, un d’ells ja modificat i preparat per la seva venda, han estat portats a la seu de l’empresa de les Cabanyes que els havia fabricat en un principi. L’alcalde d’Avinyonet, Oriol de la Cruz, comenta que es tracta d’un sistema que serveix per poder acostar la possibilitat de reciclatge als diferents nuclis dels municipi. De la Cruz explica que el primer remolc els va desaparèixer després de dos mesos d’estar en funcionament. La detenció va ser possible gràcies a una llarga investigació policial de més d’un any. Els Mossos van poder trobar un dels remolcs sostrets estacionat a la via pública a Vilafranca, i arrossegat per un vehicle, el conductor del qual va reconèixer ser l’autor dels furts. Oriol de la Cruz explica també que malgrat tot confien en el sistema i que per tant tornaran a adquirir un remolc per posar-lo al servei dels veïns. En aquests moments hi ha sis municipis a l’Alt Penedès que disposen de remolcs com aquest per tal d’acostar la recollida selectiva als seus diferents nuclis. Un sistema que des de l’empresa que l’ha impulsat  tenen la intenció de mirar de potenciar ja que consideren que és una manera assequible i senzilla de potenciar el reciclatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: