Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca segueix ampliant el seu parc social d’habitatges a través del programa de rehabilitació d’habitatges amb finalitats socials

Aquests dies continuen els treballs de rehabilitació de l’edifici de la Rambla de Nostra Senyora que ha estat cedit per la Fundació Masllorens Pascual i del qual han de sortir set habitatges que es destinaran durant un període de 22 anys de cessió a lloguer social.

Les obres han de durar entre 12 i 18 mesos, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme Josep Maria Martí, si tot continua segons el ritme previst i s’hi poden desenvolupar els plans d’ocupació a través dels quals es va fent la rehabilitació.

Els set pisos de l’edifici de la Rambla s’uniran a un parc de 65 habitatges que actualment té l’Ajuntament de Vilafranca destinats a lloguer social. La majoria provenen del programa de rehabilitació, tot i que n’hi ha 12 que són de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Aquest parc es continuarà ampliant amb 11 pisos més a l’anomenada Casa Feliu de la Rambla de Sant Francesc, donada l’any 2011 a l’Ajuntament per Mercè Via Feliu amb la condició que es destini a usos socials. El regidor destaca que el projecte està força avançat.

Als pisos que sortiran de la Casa Feliu caldrà afegir en el futur els dotze habitatges de protecció oficial per a gent gran que s’han de construir a l’antic cinema Victòria a través d’un conveni amb l’Agrícol.

Josep Maria Martí destaca que la rehabilitació d’habitatges amb finalitat social és una aposta clara de l’Ajuntament de Vilafranca perquè està donant resposta a diversos col·lectius en situació de vulnerabilitat.

En els propers anys, i si els projectes del programa continuen amb el ritme previst, Vilafranca disposarà de l’entorn d’un centenar de pisos rehabilitats amb finalitat social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: