Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

SOS Sanitat Vilafranca i comarca força l’audiència pública, presentant 1.500 firmes

Avui, una dotzena d’entitats de Vilafranca, agrupades en la plataforma SOS Sanitat Vilafranca i comarca, presenten al registre municipal 1.001 signatures de veïns de Vilafranca sol·licitant informació sobre els canvis organitzatius realitzats en els serveis de salut i exigint que l’alcalde, com a màxima autoritat democràtica de la Vila, s’impliqui per garantir una bona xarxa pública de salut per Vilafranca.

També han signat la petició 483 usuaris dels serveis de salut de Vilafranca que viuen a la comarca. En total, disposen de 1.500 firmes.

El miler de signatures triplica les 300 necessàries per demanar una audiència pública i de fet, encara quedava un mes per acabar la recollida però han cregut que toca donar explicacions, com afirma el regidor d’ICV, Bernat Villaroya.

 

Les entitats i partits de la plataforma SOS Sanitat Vilafranca i comarca temen que els “canvis organitzatius” que promou el CatSalut amaguin retallades i demanen que l’Ajuntament s’impliqui per evitar-ho.

És el cas del comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, cansat de rumors, com explica el seu president Sergi Farreras.

A Vilafranca només s’ha realitzat una única audiència pública, l’octubre de 2008, quan 700 veïns van signar per demanar una major implicació municipal respecte les obres de l’AVE.

Amb aquest miler de signatures, l’alcalde hauria de convocar l’audiència pública sobre els serveis de salut, oberta a tota la població, en el termini màxim d’un mes.

 

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: