Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Octubre tornarà a ser el mes de la solidaritat a Vilafranca amb la celebració d’un nou cicle Solidaritats

El regidor de Solidaritat i Cooperació, Raimon Gusi, la regidora coordinadora adjunta de l’Àrea de Relacions Ciutadanes i Promoció Social, Carme Garrido, i representants de les ongs vilafranquines han presentat aquesta setmana els actes del cicle Solidaritats 2013, que es desenvoluparà al llarg del proper mes d’octubre.

La conferència inaugural es farà el 2 d’octubre, a les 8 del vespre, al Saló de ples de l’Ajuntament amb Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau. Parlarà sobre “Pau, Educació i No Violència” que és l’eix temàtic del cicle solidari d’enguany. A banda, el regidor Raimon Gusi apuntava la XIV Festa de la Solidaritat que tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre, a la tarda com un dels actes destacats. Una festa que canvia de dia i hora.Es farà dissabte a la tarda.

Enguany, participen al Solidaritats 11 ONGS, totes elles amb arrel o amb acció local a Vilafranca: ACAPS Wilaia Alt Penedès, Amnistia Internacional Alt Penedès, Associació d’Amics de Puerto Cabezas, Catalunya amb ACNUR, Creu Roja Alt Penedès, Entrepobles Penedès, EqualMón, Grup Tercer Món- Mans Unides, La Llum del Nord, Sindicalistes Solidaris i Suport Tibet. Un element nou de la festa d’enguany és la participació de Catalunya amb ACNUR amb una exposició itinerant sobre el món dels refugiats.

La festa comptarà amb estands i tallers per a nens i per a adults de les deu organitzacions de cooperació locals i l’exposició itinerant d’ACNUR. El cartell de la festa i de la resta de materials gràfics del cicle han estat una col·laboració de la jove dissenyadora vilafranquina Aina Mestres Carbó, ex-alumna de l’Escola d’Art Arsenal. La dissenyadora ha treballat una composició que simbolitza un pilar casteller per construir  la pau, mitjançant l’educació i la no violència.

Solidaritats 2013 comprèn també un cicle d’activitats programades per les entitats. Concretament cinc exposicions i 16 actes. El dia 23 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, VINSEUM acollirà un debat obert sobre l’estat de la cooperació descentralitzada avui, en que participaran a banda de les ONG locals, el director de l’Agència Catalana de Cooperació, la presidenta del Fons Català de Cooperació, la presidenta de la Confederació d’ONG de Catalunya pel desenvolupament, la pau i els drets humans, i un periodista especialitzat.

Raimon Gusi va apuntar també que la junta de Govern Local ha acordat un ajut de 1.500 € per ajudar al poble sirià, que es vehicularà a través del Fons Català de Cooperació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: