Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nou cicle sobre obres mestres de la literatura i la seva adaptació cinematogràfica

Titulat Una nit amb els clàssics, el cicle tindrà lloc el darrer dimecres de setembre, octubre i novembre. El Kubrick i La Cultural proposen una vetllada que s’encetarà amb una xerrada sobre una obra literària a càrrec d’un especialista i la posterior projecció de la seva versió cinematogràfica.

La xerrada es farà a l’Agrícol, a les 8 del vespre, i la projecció al cinema Kubrick, a les 10 de la nit. Opcionalment, qui vulgui es pot quedar a sopar a l’Agrícol, entre 9 i 10, per 10 euros. L’entrada al cinema costarà 6 euros.

L’objectiu és apropar al gran públic clàssics de la literatura universal, sempre que tinguin una bona adaptació al cinema, com explica Quim Jubert de La Cultural.

 

Una nit amb els clàssics comença dimecres vinent amb Thomas Mann i Muerte en Venecia. La xerrada anirà a càrrec de l’escriptor vilafranquí i exprofessor de literatura, Xavier Hernández.

Els altres autors seleccionats són Txékhov i James Joyce i es projectaran els films Ojos negros i  Dublineses.

El cicle té la vocació d’enllaçar amb l’esperit pedagògic dels cicles de cinema clàssic organitzats, anys enrere, per Cisco Olivella al cinema Bogart. La seva filla, Maria Olivella, explica que la recent digitalització de la sala facilita activitats com aquesta.

Les següents sessions del cicle Una nit amb els clàssics seran els dimecres 30 d’octubre, amb Txékhov i Ojos negros, i el 27 de novembre, dedicada a James Joyce que permetrà revisitar la versió de Dublineses dirigida per John Huston.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: