Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Martí Solé, president de Pinnae, es referma que no s’ha fet justícia amb la figura de Ricard Banquells

El president de la Fundació Especial Pinnae ha passat per els estudis de Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió per tal de parlar de la seva trajectòria professionals, però també evidentment de la seva tasca al capdavant d’aquesta Fundació.

Martí Solé ha recordat que el gener de 2013 Caixa Penedès va passar a ser gestionada per una gestora fins que el juliol es va acabar creant la Fundació Especial que recollia els actius, passius, personal, càrrecs i drets consolidats de l’antiga Caixa Penedès. Parlant dels casals d’avis, Martí Solé explica que la decisió del seu tancament el va prendre la Fundació Privada Caixa Penedès, a través de la qual es feia l’obra social. Ha recordat també que es va començar a parlar amb els ajuntaments el mes de març o abril, però que no es va prendre cap decisió fins que Pinnae ja estava constituïda, el mes de juliol. Ha remarcat també, que a hores d’ara tot està ja resolt. El president de Pinnae ha comentat també que hi ha fets que s’han dimensionat a la premsa de manera incorrecte. Un el tractament que s’ha donat al sou de Ricard Banquells. Solé ha deixat clar que aquesta remuneració va ser acordada per el Consell d’Administració de Caixa Penedès. Va passar de secretari general de la Caixa a director generals sense cap increment de sou. Al passar a Pinnae es va mantenir la situació, a l’espera de fer-ne els ajustos necessaris. Martí Soler ha explicat que el mes de juliol ja es va acordar al Patronat de Pinnae negociar la regularització salarial dels treballadors a la nova realitat de la Fundació; però que no s’ha pogut fer res encara. Apunta que evidentment tot el rebombori que s’ha creat no ha ajudat gaire en aquesta situació. Sobre la dimissió de Banquells, Martí Soler ha dit lamentar-la o sobre tot està convençut que no s’ha fet justícia al paper que va jugar en el seu moment per solucionar els temes de Caixa Penedès. Considera que hi ha hagut massa pressions. Tot parlant de xifres, Martí Soler ha explicat que la Fundació te un patrimoni considerable, però que és molt poc rendible avui per avui.  Serien uns 140 milions € en global. D’aquests 25 són diners en conte corrent; un 70 es correspondrien a la valoració de les accions a BMN; i la resta immobles. Això ha portat a mirar de reduir al màxim les despeses, ja que els ingressos són minsos i cal equilibrar-ho.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: