Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició “Catalunya, terra ignota” descobreix paisatges mediterranis vistos per artistes catalans a cavall entre dos segles

La Fundació Pinnae, amb la col·laboració del Museu del Modernisme Català, ha inaugurat a l’aula de cultura del Fòrum Berger Balaguer l’exposició pictòrica “Catalunya, terra ignota”. Es tracta d’un recull de disset obres d’artistes catalans datades entre el 1888 i la dècada dels trenta del segle passat que marquen un abans i un després en el gènere del paisatgisme.

Joaquim Mir, Santiago Rusiñol, Modest Urgell o Ramon Casas són alguns dels noms destacats de l’exposició.

Un dels curadors de “Catalunya, terra ignota”, Gabriel Pinós, explicava en el transcurs de la inauguració que els paisatges tenen en comú la llum que diposita sobre ells el Mediterrani i destacava que són indrets que podem reconèixer avui dia.

Per la seva part, l’altre curador de la mostra i director de la revista Bonart Ricard Planas comentava que els paisatges representats a l’exposició també ens parlen dels artistes que els han pintat.

“Catalunya, terra ignota” permet, segons els seus curadors, repensar la nostra terra des d’una visió desconeguda i repassar 40 anys de paisatgisme català a través de terres ermes, paisatges inhòspits o altres de perfectament identificables.

L’exposició es podrà visitar fins al 6 d’octubre en l’horari habitual del Fòrum Berger Balaguer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: