Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’espectacle de Jordi Casanovas Auca del Born inaugura avui els actes del Tricentenari, amb una visió costumista del 1714

“Auca del Born” és un espectacle de 42 minuts que recrea la vida en aquest barri barceloní abans i durant el setge de 1714. El format és el d’un auca, a través de 48 escenes ràpides que els espectadors també tenen reproduïdes en el programa de mà.

La interpretació va a càrrec d’una trentena d’actors, que se situen a diferents punts del jaciment i les passarel·les que l’envolten. La parella protagonista s’encarrega de convidar l’espectador a descobrir la vida, els oficis, les festes, els jocs o els valors que tenien les famílies del Born abans de 1714. El repte per al dramaturg i director teatral vilafranquí Jordi Casanovas ha estat portar teatre a un espai que no està pensat per a fer-hi teatre. Però, alhora, es tracta d’un espai que aporta un clar valor afegit. Per la seva part, el comissari dels actes del Tricentenari a Barcelona Toni Soler, resumia així la història. Les condicions tècniques de l’espai on es representa l’espectacle fan que els 500 espectadors de cada sessió se situïn tres metres per sobre de l’escena i els actors. Les representacions d’Auca del Born s’allargaran del 12 fins al 28 de setembre, excepte els dies 16, 17, 18 i 25. L’espectacle comença sempre a les nou i les entrades costen 2 euros. Al web tricentenari.bcn.cat es pot trobar informació més detallada i comprar les entrades. La recaptació anirà destinada a dues entitats socials vinculades al barri de La Ribera: l’esplai l’Esquitx i Solidaritat amb la gent gran.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: