Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escultora vilafranquina Dolors Sans ha construït la rèplica del Drac de Barcelona

Conegut com a  Drac de Ciutat Vella, el que representa al ciutat i que forma part del seguici oficial.

El drac es va construir el 1987 dins del projecte de Recuperació de la Imatgeria Festiva de la Barcelona i va ser la primera peça del Bestiari Històric de la ciutat. Degut al seu mal estat i alguns problemes al portar-lo, es va encarregar a Dolors Sans la construcció d’una rèplica. Aquesta nova peça substituirà a partir de la festa major de la Mercè d’aquest any el drac antic. S’ha construït també unes ales noves, més grans, per utilitzar-les en els correfocs. Les ales antigues es faran sevir quan el drac sigui de protocol. També s’ha disminuït notablement el pes i s’ha modificat i millorat el sistema dels portadors. Des de fa una setmana i fins diumenge, el drac està exposat a la planta baixa de l’edifici de la plaça de Sant Jaume de l’ajuntament de Barcelona. Amb aquesta rèplica, Dolors Sans ja ha construït un total de 10 dracs a la ciutat de Barcelona, 7 de disseny original i 3 rèpliques. Aquests dracs actuaran al correfoc de la Mercè el diumenge dia 22 a 2/4 de 9 del vespre, sortint de la plaça de Sant Jaume, travessant la Porta de l’Infern i baixant per la Via Laietana fins al final de l’avinguda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: