Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern preveu ampliar en un 30% els ajuts directes sobre les famílies i destinar al voltant dels 80.000 euros al rebost solidari

Ahir tenia lloc a les instal·lacions del rebost solidari de Vilafranca l’acte oficial de celebració del primer aniversari de Ressò. Des del 20 d’agost de l’any passat, el rebost ha donat servei a les famílies de Vilafranca tot repartint aliments segons les consideracions de Serveis Socials en cada cas particular.

Van començar sent 200 famílies i ara són més de 600 les que se subministren d’aliments a través del rebost solidari, mentre que uns quaranta voluntaris s’encarreguen del funcionament de Ressò.

La crisi continua fent estralls i, per això, des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca es plantegen augmentar en un 30% els ajuts directes a les famílies en el proper pressupost municipal. Aquí s’inclouen els ajuts a l’escolarització dels nens, en habitatge o per casos puntuals com un tall d’electricitat per impagament. Però també es contempla la compra d’aliments per a Ressò que, si durant aquest any de funcionament rondava un pressupost de 50.000 euros, es preveu que s’augmenti fins als 75.000 o 80.000 euros.

Els efectes de la crisi han fet que, en tan sols un any de funcionament, el perfil d’usuaris de Ressò hagi variat. Segons el president del rebost solidari Manel Medialdea, al principi, la majoria de famílies ateses eren d’origen estranger, mentre que ara, un 90% de les famílies són autòctones.

El rebost solidari de Vilafranca continua ara el seu camí amb noves cites que permetran nodrir els seus magatzems d’aquí a finals d’any, com l’Operació quilo dels hipermercats Carrefour, la Cursa del Cava i el Gran Recapte.

A l’acte d’ahir, tant els responsables municipals com els de Ressò van voler agrair públicament la complicitat de la societat vilafranquina i penedesenca, que ha dedicat nombroses iniciatives a recollir aliments per al rebost. Però també als voluntaris i voluntàries que, desinteressadament treballen pel bon funcionament de Ressò.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: