Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde es compromet a donar la informació sobre la reordenació sanitària però no creu escaient una audiència pública

Aquest matí Pere Regull ha citat als mitjans de comunicació per donar explicacions en relació a diversos aspectes de l’actualitat vilafranquina i també ha fet referència a la reclamació d’una audiència pública per donar informació en relació als canvis que s’estan planificant en els serveis sanitaris a l’Alt Penedès.

Regull ha recordat que en el programa Diàlegs amb l’alcalde de Penedès TV i Ràdio Vilafranca ja es va mostrar obert a donar tota la informació, un cop la hagi pogut obtenir. També ha recordat que l’ajuntament és part interessada per el que representa als seus ciutadans però no és l’administració que pren les decisions perquè no en té les competències. En aquest sentit s’ha mostrat obert a oferir tota la informació però no creu que sigui una audiència pública el format escaient. També ha demanat que no es faci alarmisme.

Regull no ha descartat l’audiència pública però ha dit que caldrà estudiar-ho. En relació a altres temes que han estat notícia els darrers dies i que també es porten a debat en el ple ha parlat de la futura obertura a Vilafranca d’una oficina on es pugui tramitar el DNI, el passaport i altres documents oficials.

L’alcalde ha recordat que en aquests moments un equip mòbil de la policia es desplaça dos cops al mes per tramitar el DNI, però això comporta inconvenients, com el fet que la tramitació no es pot fer en un sol dia, i que pel passaport o altres documents la gent de Vilafranca s’ha de desplaçar a Vilanova, Igualada o Barcelona. Regull assenyala que a Vilafranca li interessa molt tenir el servei, i ha demanat que no es faci demagògia amb la reivindicació nacionalista. També ha qualificat de demagògica la crítica per la inversió de 140.000€ que s’ha dedicat a adaptar el local, perquè ha recordat que no es podia destinar a despeses corrents.

L’alcalde ha apuntat que el conveni, que encara no ha signat el ministeri, assenyala que en cas que no es destini a la tramitació del DNI o el passaport  el local municipal retornarà a l’ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: