Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca posa a disposició d’entitats del municipi parcel·les urbanes per a fer-hi horts

Concretament es tracta de tres parcel·les per a destinar-les a horts urbans. Es tracta d’una cessió temporal i a precari ja que són parcel·les destinades a altres usos i que en el moment que es necessitin caldrà desocupar.

El benefici social dels horts urbans és destacable, ja sigui per la seva funció de lleure, com per la funció terapèutica o educativa. Però dins el moment de crisi actual, a més, poden representar una eina pal·liativa per a aquelles persones que pertanyen a col·lectius desfavorits amb risc d’exclusió social. Promoure la creació d’horts urbans pot ser una via més per garantir l’abastiment d’aliments a aquests col·lectius. En aquests moments existeixen diversos solars municipals destinats a habitatge o equipament que no s’usen, i amb la previsió que aquesta situació pugui perllongar-se en el temps. Aquests solars es troben tancats i integrats en el teixit urbà, i ara mateix l’Ajuntament n’ha d’assumir el manteniment, consistent en la sega de la vegetació i la neteja de deixalles. Amb la seva cessió es pretén recuperar, si més no provisionalment, aquests espais per a ús públic i d’interacció social i destinar-los a entitats, associacions i col·lectius que ho sol·licitin perquè hi puguin desenvolupar projectes amb finalitats socials. Comptant aquests tres nous emplaçaments, Vilafranca disposarà ja de quinze espais d’horts urbans. Les entitats de Vilafranca que hi estiguin interessades, poden presentar la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana des del dia 16 de setembre i fins al 18 d’octubre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: