Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Via catalana ha estat un èxit al seu pas per l’Alt Penedès amb la participació de més de 80.000 persones

La cadena humana va tenir continuïtat durant tota la comarca, especialment als nuclis amb més població com és el cas de Vilafranca, o els Monjos, i també a Avinyonet on s’hi feia una trobada de gegants i altres balls tradicionals.

Pel que fa al centre de Vilafranca estava absolutament desbordat. En els trams 328 i 329, va ser impossible aconseguir fer una cadena, ja que hi havia tanta gent, que en molts llocs, hi havia fins a 6 files de gent, i no només al carril en sentit sud, sinó també a la vorera del carril nord. <br />Per tot plegat des de l’organització, el coordinador comarcal Ramon Costa, mostra la seva satisfacció.<br /><br />

Per els responsables de l’Assemblea el més important és la imatge que s’ha projectat de Catalunya.<br /><br />

L’alcalde de Vilafranca es va sumar a la iniciativa a nivell personal amb família i com a casteller. A quarts de dues del migdia sortia des de l’estació d’autobusos cap a Barà on els Verds participaven junt amb altres colles.Pere Regull valorava de forma destacat la jornada d’aquest 11 de setembre.<br /><br />

A la Via Catalana hi van assistir persones d’arreu de la comarca i també una nombrosa presència de gent que provenia d’altres indrets de Catalunya por a on no passava la via, de llocs propers com Vilanova o Igualada, però també de Manresa o de Lleida.<br /><br />

Ràdio Vilafranca i Penedès TV van oferir un programa especial en directe, amb connexions en diferents trams del recorregut entre Avinyonet i els Monjos. Entre els presents a la cadena humana hi havia també regidors de Vilafranca. Per exemple Bernat Villarroya d’ICV es trobava a Sant Cugat Ssesgarrigues.<br /><br />

I Pep Quelart d’ERC era al tram 326 de Vilafranca.<br /><br />

Al punt central del pas per Vilafranca, al tram 328 hi havia, entre d’altres, Raimon Gusi de CiU.<br /><br />

Durant les dures hores del directe es va respirar un ambient festiu. Es va enlairar un globus aerostàtic al mig de la rambla de Sant Francesc i finalment es va entonar el cant dels segadors.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: