Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona fase del llibre blanc de la cultura del Penedès, per plantejar propostes de futur, s’obrirà aquest dissabte

Els responsables de l’Institut d’Estudis Penedesencs han presentat aquesta segona fase de treball del Llibre Blanc de la Cultura del Penedès que servirà per continuar després de l’anàlisi que es va fer en la primera fase que va cloure a primers d’aquest 2013. Ara es pretén a través d’un procés participatiu, poder plantejar opcions tant per el present com per el futur de la cultura al Penedès.

El president de l’Institut d’Estudis Penedesencs , Ramon Arnabat, comentava que es tracta d’un projecte pràcticament únic a Catalunya, ja que abraça un territori molt ampli. Centrant-se en l’Alt, Baix Penedès i Garraf. Això ha comportant que el Departament de Cultura de la Generalitat hi hagi donat suport, com també ho ha fet la Diputació de Barcelona i l’Obra Social La Caixa. Arnabat apuntava les singularitats del projecte. Des de l’IEP han recordat que la primera fase va ser d’anàlisi i una radiografia del panorama cultural al Penedès; i que ara amb aquesta segona fase es vol crear propostes per millorar la situació. Aquesta segona fase s’iniciarà aquest dissabte 21 de setembre, allargant-se fins a final d’any. Per participar-hi cal ser-ne convidat, però es pot fer també a través de la pàgina web del mateix Institut. A banda d’aquesta iniciativa que centrarà bona part de l’activitat per aquests propers mesos, on destaca el cinquè seminari d’història del Penedès que es farà el proper octubre entre El Vendrell i Avinyonet; i el curs d’història de Vilafranca que es fa conjuntament amb l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i Omnium entre els mesos de novembre de 2013 i abril de 2014.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: