Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera fira Vila Salut ha posat de manifest la vitalitat de les entitats de salut a Vilafranca

En plena crisi i afrontant greus retallades en les subvencions que reben, una quinzena d’entitats relacionades amb l’àmbit de la salut de Vilafranca han sortit al carrer per a mostrar tot el que fan i posar de manifest la seva vitalitat.

La primera fira de les entitats de salut de Vilafranca Vila Salut 2013 ha estat un èxit de participació. Ahir, durant tot el dia, les entitats estaven situades a la Rambla de Sant Francesc en els seus respectius estands, mentre es desenvolupaven activitats de tota mena, des de pilates fins a teràpia assistida amb gossos, patchwork o jocs infantils organitzats per l’associació ADALT. Per a la regidora de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca Anna Doblas, la clau de l’èxit de la jornada era permetre aquest espai comunitari al carrer per a estar a prop dels visitants i aconseguir així la col·laboració dels ciutadans, com a voluntaris, com a socis o fent una aportació esporàdica. La fira Vila Salut neix amb vocació de continuïtat i, després d’aquesta primera prova, la idea és focalitzar les properes edicions. Entre les entitats que han portat la organització de l’esdeveniment n’hi ha de veteranes com Llambrusca Alzheimer Penedès o la Lliga Reumatològica. Des de la primera, la seva presidenta Àngels Cererols destacava que fan front a la crisi gràcies al voluntariat i a l’aposta per nous projectes com el de llegats familiars, presentat recentment. Per la seva part, la presidenta de la Lliga Victòria Dopico refermava aquesta innovació constant per tirar endavant i aconseguir que les persones que tenen algun problema de salut i les seves famílies trobin suport i no es quedin a casa. En el transcurs de la fira, a banda de diverses actuacions relacionades amb la música, l’animació i l’activitat física, es van sortejar diversos articles com una pilota de bàsquet signada per Audie Norris. A banda, es va iniciar la subhasta d’unes genolleres de Valentino Rossi, que ara s’està fent per internet. Al migdia, els participants de Vila Salut van dinar una paella a la mateixa Rambla. Dels articles que es van sortejar ahir a Vila Salut, van quedar per recollir la cafetera, amb el número 651, i el mono del pilot Toni Bou, amb el 1.291. Les persones que tinguin aquests dos números, poden passar a recollir els premis pel Servei de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca de dilluns a divendres en horari de nou del matí a dues del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: